Fő támogatóink:

Választó oldal Nem mindegy milyen autót választ! | Kapcsolat |
AUTÓSTÁRS

TCO kalkulációs ismertető


Honnan származnak az alapadatok?

TCO – Autó életút költség kalkulátorunk számításaihoz felhasznált háttéradatokat gépjármű márkakereskedőktől, márkaszervizektől, gumiforgalmazóktól, biztosítótól, finanszírozótól és egyéb olyan szolgáltatóktól szerezzük be, melyek nagy tapasztalattal és magas színvonalú szaktudással rendelkeznek a saját szakterületükön. Továbbá felhasználunk jogszabályi és hatósági információkat is a TCO kalkulációk teljessé tételéhez.


Teljes értékcsökkenés, amortizáció

„Teljes ráfordítás szemlélettel” készített fenntartási költség kalkulációink az Ön által kiválasztott futamidőre vonatkozóan tartalmazzák a gépjármű értékcsökkenését, mely nem más, mint az autó újkori beszerzési értéke és a majdani továbbértékesítési ár különbsége. A jövőbeni érték függ a márka eladási áraitól, piaci keresettségétől és a vásárlók ízlésétől, valamint értékítéletétől. Ezek a tényezők idővel átalakulhatnak, ezért lehet, hogy pár év múlva olyan mértékben változnak meg a használtautó árát meghatározó tényezők, hogy a valóságban lényegesen különbözni fog az általunk most prognosztizált és a ténylegesen elérhető használtautó piaci ár. Kérjük, az adatok értékelésénél ezt vegyék figyelembe.

Fontos tudnia, a „Cash Flow (pénzfizetés) szemlélettel” készített fenntartási költség kalkulációink nem tartalmazzák a gépjárművek értékcsökkenését, amortizációját. Ennek az az oka, hogy bizonyos szemlélettel ez nem jelent rendszeres fenntartási költséget, mivel az értékcsökkenés a gépjármű továbbértékesítésekor egyösszegben jelentkezik. Akkor válik kézzelfoghatóvá, addig nem érzékelhető havi kiadásként, rendszeres pénzügyi teherként.

Szerintünk a „Teljes ráfordítás szemlélettel” készített fenntartási költség kalkuláció segíti jobban a gépjármű-vásárlási döntés meghozatalát, a különböző autók összehasonlítását, ezért elsősorban ezt ajánljuk felhasználásra. Amennyiben a „Cash Flow (pénzfizetés) szemlélettel” készített számítást veszi igénybe, akkor véletlenül se felejtse el figyelembe venni, hogy autója lecserélésekor jelentős egyszeri kiadásra kell felkészülnie, melyet az Ön választása alapján nem vett figyelembe a TCO Kalkulátor.


Havi értékcsökkenés kalkulációja

Amennyiben az értékcsökkenést szeretnénk havi értékben is kifejezni, akkor alapvetően két módszer kínálkozik.

Egyszerű megközelítéssel a jármű értékcsökkenése a jelenlegi és a jövőbeni érték különbsége, osztva a használati hónapok számával. Ekkor egy havonta egyező átlagértékkel kifejezhető a havi szintű értékvesztés.

Például, ha a most 5 millió forintos vételárú autó 5 év múlva 2 millió forintot ér, akkor:
5 millió Ft – 2 millió Ft = 3 millió Ft
3 millió Ft / 60 hónap (5 év) = havi 50.000.-Ft
Azaz havi 50 ezer forintos az értékcsökkenés. Ez az egyszerűbb megközelítés.

Kicsit bonyolultabb, de szakszerűbb megközelítés esetén, azt is figyelembe kell vennünk, hogy valójában az értékcsökkenés nem állandó ütemű, hanem a kezdeti időszakban gyorsabb, a későbbiekben pedig csökkenő.

Ennek a ténynek az érzékeltetéséhez, a TCO-ban az autóhasználat minden évének végére megállapítjuk a feltételezett autóértékeket. Az évek közötti autóár különbségét 12 részre (év hónapjai) osztjuk.

Mindezek eredményeként, minden évben eltérő összegű havi értékcsökkenéssel számolunk a TCO-ban. Kezdeti években magasabb, később alacsonyabb a havi értékcsökkenés.

Utóbbi módszer azért jobb, mert ha Ön bármikor meggondolja magát és például nem öt évig, hanem csak két évig tartja meg az autóját, akkor a TCO-ban megadott első és második évi értékvesztés jobban megmutatja az Ön valóságos autóár veszteségét, mint az egyszerűbb módszer, ami csak az Ön által választott futamidő végén mutatja a gépkocsi valóságos maradványértékét. Ennek nagy jelentősége lehet akkor, ha például az autó eladási árából szeretné a fennálló hiteltartozását rendezni.

Itt is nézzünk egy példát. Az első számítás alapján a használat első évében 600.000.-Ft lenne az értékvesztés (12 hónap X havi 50.000.-Ft), de ez jelentősen eltér a valós használtautó piaci értéktől. Az első évben jellemzően 20% körüli értékvesztést szenvednek el az új gépjárművek. Egy 5 millió forintos autónál ez 1 millió forint, azaz 400 ezer forinttal több, mint amennyi az egyszerű számítás alapján lenne. A második évben az értékvesztés már csak kb. 800 ezer forint, de ez is 200.000.-Ft-tal több, mint az első számítás logikája alapján kalkulált érték.

Lássuk a módszerek közötti eltéréseket diagramokon is!

Egyszerű metódus:


Pontos metódus:


A TCO - Autó életút költség kalkulátorban a lépcsős, évente eltérő összegű értékcsökkenési modellt alkalmazzuk (pontos metódus), mert meggyőződésünk szerint ez szolgálja az Ön tisztánlátását, ez fejezi ki reálisan a valóságban tapasztalható autóár változásokat.


Finanszírozás

Igény esetén a TCO - Autó életút költség kalkulátorban lehetőséget biztosítunk hitel, vagy pénzügyi lízing kalkulációk készítésére. Amennyiben Ön gépjármű finanszírozást vesz igénybe, akkor mi a teljesség igényével, az Ön által kiválasztott gépjárművek fenntartási költség kalkulációinál figyelembe vesszük a finanszírozás terheit is.

TCO megközelítésben a„Teljes ráfordítás szemlélettel” készített fenntartási költség kalkulációknál a finanszírozásoknak csak a kamatterhe a valódi többletköltség a készpénzes vásárlásokhoz viszonyítva, a tőketörlesztés nem. Ez azért van így, mert a tőke, mint „költség” az értékcsökkenés tételnél jelenik meg. Mi úgy gondoljuk, a jármű tulajdonos a gépjármű használat során a tőketörlesztések megfizetésével „gyűjti össze” azt a pénzösszeget, ami az autó megvásárlásakor még hiányzott a vételárból.

A „Cash Flow (pénzfizetés) szemlélettel” készített fenntartási költség kalkulációink a havi teljes annuitásos törlesztést (havi tőke+kamat együtt, melyek végösszege minden hónapban állandó, ha a kiinduló feltételek változatlanok) figyelembe veszik, nem csak a kamatokat, mivel itt nem számolunk a jármű értékcsökkenésével.

Banki gyakorlatban a kamat összege minden hónapban eltérő a lakossági finanszírozásoknál megszokott annuitásos törlesztési módszernél, annak érdekében, hogy a tőke és a kamattörlesztés havi végösszege nagyjából állandó legyen minden törlesztési hónapban. Azért, hogy a TCO-ban egy konstans összeggel meg tudjuk Önnek mutatni, a havi gépjármű fenntartási-költséget, leegyszerűsítettük ezt a módszert és a finanszírozási futamidő alatti összes kamattömeget (havi kamatterhek összege) elosztjuk a finanszírozási futamidő hónapjainak számával. Az így kapott érték a havi átlagos „finanszírozási kamat”, mely több eredmény-diagramunkban is megjelenik.


Költségek megjelenítése a TCO eredményeknél

Diagramjainkban kétféle módon jelenítjük meg a költségeket. Egyik esetben a valódi esedékességkor, a „Fenntartási költségek havi megoszlása” nevű grafikonon. Itt időtengely mentén (hónapról-hónapra) mutatjuk meg a gépjármű fenntartási kiadások változását. Mivel rengeteg adatról van szó, ezért az áttekintést úgy egyszerűsítettük, hogy felosztottuk évekre az adatokat. A grafikon címénél található „időszak” választóval döntheti el, melyik használati évet szeretné megtekinteni.

Más esetekben egy havi számba „sűrítve” fejezzük ki valamelyik költséget akkor is, ha az a gyakorlatban nem havonta, hanem például csak pár évente egyszer jelentkezik az adott költségelem. Például, ha azt jelenítjük meg valamelyik diagramunkban, hogy a gumiköltség havi átlagban 5.000.-Ft, akkor az a költségek átláthatóságát célozza. Miközben a napi életben a gumiköltség nem havi fix összeg, hanem egyszeri nagyobb, a vásárlás pillanatában felmerülő költség. Ugyanilyen költség az üzembe-helyezés, a szervizköltség, stb. Amennyiben kíváncsi arra, hogy a havi költségek dinamikusan hogyan változnak, akkor tekintse meg a „Fenntartási költségek havi megoszlása” nevű diagramunkat.

Amennyiben a diagramjainkra vonatkozóan további információk érdeklik, akkor tekintse meg részletes magyarázatainkat az eredmény-diagramok jobb felső sarkában lévő „i”, információs gombra kattintva.


Gépjárművek törésbiztonsága

A közlekedés veszélyes üzem. A hazai statisztikák szerint átlagosan négyévente minden autóval történik egy kisebb-nagyobb baleset. Ezért fontosnak tartottuk, hogy megbízható biztonsági információkkal segítsük azokat a TCO használókat, akiknek fontos az utasok és a gyalogosok épsége.

A TCO eredményadatai között szereplő Euro NCAP (European New Car Assessment Program) minősítés egy független gépjármű-biztonsági vizsgálat. Az eredmények értékelésénél és összehasonlításánál figyelembe kell vennie, hogy a vizsgálat műszaki tartalma és így a pontszámok/csillagok értéke, különböző lehet attól függően, hogy mikor végezték el a tesztelést. További információk a tesztek tartalmáról és akár konkrét autómodellek vizsgálatáról: http://www.euroncap.com/home.aspx


Felszereltségek egy szintre hozása

Fenntartási költségek összevetésénél összehasonlíthatunk teljesen eltérő kategóriájú autókat is, például azért, hogy felmérjük, mire futja a családi költségvetésből, de egymáshoz hasonlító gépjárműveket is összemérhetünk. Ilyenkor fontos, hogy lehetőleg hasonló legyen a járművek felszereltsége. Ennek elősegítésére szolgál a „Felszereltségek egy szintre hozása” funkció, amit a TCO kalkulátor használatának első lépésénél, a kiválasztott modelleknél talál.

Amennyiben a fenti funkció kezelőgombjára kattintással kéri, az összehasonlításra és fenntartási-költség számításra kiválasztott járművekre vonatkozóan elvégezzük a felszereltségek egy szintre hozása műveletet. Mégpedig úgy, hogy a kiválasztott modellek extra (opcionális) felszereltség listájából kiválasztjuk és a modellek ismertető ablakaiban feltüntetjük azokat a felszereltségeket, melyek a többi modell alap-, vagy már korábban kiválasztott extra (opcionális) felszereltség listában nem szerepelnek. Természetesen előfordulhat, hogy nem vásárolható meg extra felszereltségként egy adott modellhez az, ami a másik autómodellben alap-, vagy extra felszereltségként rendelkezésre áll. Ilyenkor általában olyan árat alkalmazunk a felszereltség feltüntetésénél, melyet magunk állapítunk meg a hozzáférhető piaci árakból kiindulva. Természetesen ezek az árak tájékoztató jellegűek és nem garantált, hogy ilyen „TCO áron” hozzáférhető az adott felszereltség.

Objektív értékeléshez fontos, hogy Ön körültekintően áttekintse a felszereltségeket és a költségeket az összehasonlításra kiválasztott autóknál. Ehhez segítséget nyújt a TCO folyamat lezárásánál található eredményfelület felszereltség táblázata.

A felszereltség összevetéshez és további számtalan praktikus TCO szolgáltatásunkhoz eredményes használatot kívánunk!

Reméljük fenti magyarázatainkkal átláthatóbbá tettük a TCO kalkuláció részleteit. Amennyiben hiányérzete maradt és kíváncsi még valamire, vagy pontatlanságot talált a számításainkban, bátran írjon nekünk, mi válaszolni fogunk. Email címünk: szerkesztoseg@autostars.hu. Köszönjük, hogy észrevételeivel segíti munkánkat!


Autóstárs-TCO Csapat

--------


Kalkulációs ismertető | Impresszum | Média ajánlat